Städenkät 2017-2018 för medlemmar

De flesta tycker att städning är ett nödvändigt ont. Men städa måste man.

Hemma gör vi det själva, med eller utan hjälp av RUT. På våra arbetsplatser, i skolan, på vårdcentralen, i matvaruaffären, på restaurangen… är det kanske en städfirma som gör det.

Och gör vi inte städjobbet själva så betalar vi för det på ett eller annat sätt: via skattsedeln eller genom att en del av vad vi betalar för mjölken går åt till att städa, både i affären, på mejeriet och i bondens ladugård. Hur man än vänder sig står man alltså där med skurtrasan i näven, bildligt eller bokstavligt talat.

Så vem städar kyrkan? Vi säljer inga produkter så vi har ingen vinstmarginal som vi skulle kunna ta städkostnaden från. Vi får inga skattepengar från staten. Vi har heller inga anställda i vars arbetsbeskrivning vi skulle kunna smyga in punkten ”städning”. (Jo okej, vi har ju Karin, men dessvärre har hon bara pluggat exegetik, homiletik, hermeneutik, själavård och annat sådant som gör henne helt okvalificerad för uppgiften…)

Tja, vad tycker du? Svara på enkäten https://goo.gl/forms/qESzAyGDT5DuiOSq1 och säg hur du/ni tänker! Ett enkätsvar per person eller per hushåll räcker. Svara senast söndag 17/9 kl 17:09! (Alla som inte svarar kommer att få hemskickat praktexemplar av de dammråttor som kommer att börja föröka sig i lokalerna när nuvarande städlistan går ut om ett par veckor! 😉

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentarer är stängda.